Gavurdağı salatasının kökeni Gaziantep mutfağı.İçine konulan ceviz ayrı bir lezzet veriyor.Sofralarınız için lezzetli bir salata alternatifi....
Malzemeler:
- 3 orta boy domates
- 2 tane salatalık
- 2 küçük çarliston biber
- 1 orta boy soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 6-7 tane ceviz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Domates ve salatalık minik küpler halinde doğranır.
- Soğan,maydanoz,biber ince doğranır.
- Ceviz iri şekilde kıyılır.
- Bütün malzeme karıştırılır.
- Tuz,zeytinyağı,nar ekşisi ve limonun suyu eklenip karıştırılır.
- Servis tabağına alınır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder