Translate

21 Nisan 2014 Pazartesi

FIRINDA KAŞARLI PATATESLİ TAVUK

  
  Fırında kaşarlı patatesli tavuk yapılışıyla oldukça kolay, lezzet açısından da çok lezzetli ve doyurucu bir yemek.Tavuk sevmeyenlerin bile bu yemeği beğeneceğini düşünüyorum.Denemenizi tavsiye ediyorum.Memnun kalacaksınız....


Malzemeler:
  • 1 paket tavuk göğsü(Kişi sayısına göre artırılabilir.)
  • 2-3 orta boy patates
  • 2 küçük domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Baharatlar(karabiber,kırmızı toz biber,az miktarda köri)
  • Tuz
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
  • Tavuk kuşbaşından büyük olacak şekilde küp küp doğranır.
  • Patatesler de tavukla aynı boyutta küp küp doğranır.
  • Domatesler minik doğanır.
  • Tavuk,domates ve patatesler karıştırma kabına alınır.
  • Diğer bütün malzemeler de eklenerek elle iyice harmanlanır.
  • Fırın tepsisine yayılıp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Pişmeye yakın kaşar peyniri rendesi serpiştirilir.
  • Kaşar eriyip kızarınca fırından çıkarılır.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder